Witamy na MundoNovelas - Kliknij, aby się zarejestrować
📢 Drogi Użytkowniku! Zanim zapytasz „Jak oglądać odcinki?”, zapoznaj się z Regulaminem Forum — znajdziesz tam wszystkie potrzebne informacje.
✓ Zweryfikowany
Wspiera MundoNovelas
Legenda telenowel
Przyjaciel Uploader
Ostatnia aktywność: -
Tematy: 59
Polubił;: 6 razy
Otrzymał polubień: 9 razy
UploaderWsparł ForumDusza Telenowel
✦ Centrum Mundo
✓ Zweryfikowany
Wspiera MundoNovelas
Legenda telenowel
Przyjaciel Uploader
Kobieta w lustrze / La mujer en el espejo (2004-2005)
Kraj: KolumbiaRok: 2004Produkcja: TelemundoOdcinki: 151
Fabuła
Dwudziestodwuletnia Juliana Soler jest niezbyt urodziwą dziewczyną, która mieszka wraz z matką Reginą w biednej dzielnicy nieopodal szkoły tańca prowadzonej przez jej chrzestnego - Paco Tapii. Musiała ona przerwać studia na wydziale chemii z powodu ciężkiej sytuacji finansowej. Najlepszą przyjaciółką Juliany jest Luzmila, która marzy o zostaniu tancerką. Nagle życie Juliany komplikuje się - chce odebrać sobie życie. Wówczas zmarła ciocia Mercedes objawia się Julianie i pokazuje jej niezwykłe lustro. Okazuje się bowiem, że za sprawą zwierciadła Juliana może zmienić się w piękną kobietę i tak też się stało - zmienia się w piękną Maritzę Ferrer. Jest jednak jedna zasada: Juliana staje się Maritzą jedynie za dnia, w nocy znów staje się brzydką Julianą. Następnego dnia Maritza rozpoczyna pracę jako chemik w firmie "Mutti". Tam dziewczyna poznaje Marcosa – adoptowanego syna właściciela firmy - Gabriela Mutti, w którym zakochana była w młodości jej mama. Młodzi zakochują się w sobie z wzajemnością. Jednak na drodze do szczęścia pojawią się ludzie, którzy zechcą uprzykrzyć życie młodym - m.in. Barbara, kobieta bardzo zła i okrutna. Pod koniec telenoweli stanie się Maritzą Ferrer za pomocą lustra.Barbara jako Maritza wyjdzie za mąż za Marcosa, jednak ich ślub nie potrwa długo. Marcos zorientuje się, że Maritza się zmieniła i że to jest kobietą, w której się zakochał. Juliana wyznaje mu prawdę o magicznym zwierciadle i o tym, że to ona była kiedyś Maritzą, zaś teraz nią jest Barbara Montesinos - jego największy wróg. Marcos jest wstrząśnięty tą wiadomością. Nie wierzy w słowa Juliany i uważa, iż dziewczyna ma obsesję na punkcie Maritzy. Główna bohaterka trafia do szpitala psychiatrycznego, w którym ludzie Barbary usiłują pozbawić ją życia.
Obsada
Paola Andrea Rey - Juliana Soler / Maritza Ferrer / Bárbara Montesinos
Juan A. Baptista - Marcos Mutti
Natasha Klauss - Luzmila
Gabriela Vergara - Barbara Montesinos de Mutti
Kristina Lilley - Regina Soler
Alfredo Ahnert - Charlie
Natalia Bedoya - Ginger
Gloria Gómez - ciocia Mercedes
Javier Gómez - Gabriel Mutti
Andrés Felipe Martínez - Paco Tapia
Pedro Moreno - Nino
Sandra Beltran - Antonia Mutti
Marcelo Buquet -Juan Tobias Fonseca
Víctor Rodríguez – Juanco
Leoneila Gonzales - Chela
Raúl Gutiérrez - Cajetan Romero
Sebastian Boscán - Pedro
Maria Adelaila Puerta - Altamira
Patricia Castaneda - Gissele
Rossana Fernández Maldonado - Xiomara
Paulo César Quevedo - Alberto Gutierrez
Maria Victoria Gongora - Cristina Fonseca
Xilena Aycardi - Barbara Montesinos
Obrazek

Tytuł oryg.: La mujer en el spejo
Kraj prod.: Kolumbia
Rok prod.: 2004/2005
Wytwórnia: Telemundo
Ilość odcinków: 151
Emisja w Polsce: Tv Puls

Fabuła:

Dwudziestodwuletnia Juliana Soler jest niezbyt urodziwą dziewczyną, która mieszka wraz z matką Reginą w biednej dzielnicy nieopodal szkoły tańca prowadzonej przez jej chrzestnego - Paco Tapii. Musiała ona przerwać studia na wydziale chemii z powodu ciężkiej sytuacji finansowej. Najlepszą przyjaciółką Juliany jest Luzmila, która marzy o zostaniu tancerką. Nagle życie Juliany komplikuje się - chce odebrać sobie życie. Wówczas zmarła ciocia Mercedes objawia się Julianie i pokazuje jej niezwykłe lustro. Okazuje się bowiem, że za sprawą zwierciadła Juliana może zmienić się w piękną kobietę i tak też się stało - zmienia się w piękną Maritzę Ferrer. Jest jednak jedna zasada: Juliana staje się Maritzą jedynie za dnia, w nocy znów staje się brzydką Julianą. Następnego dnia Maritza rozpoczyna pracę jako chemik w firmie "Mutti". Tam dziewczyna poznaje Marcosa – adoptowanego syna właściciela firmy - Gabriela Mutti, w którym zakochana była w młodości jej mama. Młodzi zakochują się w sobie z wzajemnością. Jednak na drodze do szczęścia pojawią się ludzie, którzy zechcą uprzykrzyć życie młodym - m.in. Barbara, kobieta bardzo zła i okrutna. Pod koniec telenoweli stanie się Maritzą Ferrer za pomocą lustra.Barbara jako Maritza wyjdzie za mąż za Marcosa, jednak ich ślub nie potrwa długo. Marcos zorientuje się, że Maritza się zmieniła i że to jest kobietą, w której się zakochał. Juliana wyznaje mu prawdę o magicznym zwierciadle i o tym, że to ona była kiedyś Maritzą, zaś teraz nią jest Barbara Montesinos - jego największy wróg. Marcos jest wstrząśnięty tą wiadomością. Nie wierzy w słowa Juliany i uważa, iż dziewczyna ma obsesję na punkcie Maritzy. Główna bohaterka trafia do szpitala psychiatrycznego, w którym ludzie Barbary usiłują pozbawić ją życia.

Obsada:

Paola Andrea Rey - Juliana Soler / Maritza Ferrer / Bárbara Montesinos
Juan A. Baptista - Marcos Mutti
Natasha Klauss - Luzmila
Gabriela Vergara - Barbara Montesinos de Mutti
Kristina Lilley - Regina Soler
Alfredo Ahnert - Charlie
Natalia Bedoya - Ginger
Gloria Gómez - ciocia Mercedes
Javier Gómez - Gabriel Mutti
Andrés Felipe Martínez - Paco Tapia
Pedro Moreno - Nino
Sandra Beltran - Antonia Mutti
Marcelo Buquet -Juan Tobias Fonseca
Víctor Rodríguez – Juanco
Leoneila Gonzales - Chela
Raúl Gutiérrez - Cajetan Romero
Sebastian Boscán - Pedro
Maria Adelaila Puerta - Altamira
Patricia Castaneda - Gissele
Rossana Fernández Maldonado - Xiomara
Paulo César Quevedo - Alberto Gutierrez
Maria Victoria Gongora - Cristina Fonseca
Xilena Aycardi - Barbara Montesinos
Oglądam: "Dziedziczka (La Herencia)" ; "Dulce Enemiga "
✓ Zweryfikowany
Rozgadany widz
Tematy: 43
Polubił;: 0
Otrzymał polubień: 19 razy
Miłośnik Intryg
✦ Centrum Mundo
✓ Zweryfikowany
Rozgadany widz
Kiedyś obejrzałem pierwsze trzy odcinki ale chciałbym ponownei wrócić do oglądania tej telenoweli bo słyszałem, że Juan i Paola Rey stworzyli tu chemiczny duet i że dobre villany tutaj były w "Kobiecie w lustrze" postać Barbary i Xiomary podobno niezle wymiatały w LMEE i ja np oczekiwałbym remakeu LMEE w Televisie lub w Azteka Tv ciekawe kto w meksykańskeij wersji mógłby, zagrać protów a kto Barbarę i Xiomarę? Entrada z czołowii bardzo mi się podobała.
Oglądam: Zbuntowani , W Obronie Honoru, Tajemnice pocałunķów, Seniora, Domenica Montero
Początkujący widz
Tematy: 6
Otrzymał polubień: 3 razy
Widz Premierowy
✦ Centrum Mundo
Awatar użytkownika
Początkujący widz
Juan Alfonso i Paola zagrali mega chemiczny duet, to moja ulubiona para z telenowel. Telenowela też bardzo dobra, jest może naiwna i przegadana, ale jednocześnie jest sporo akcji i wieeele, wieeeele romantycznych scen. Fabuła bajkowa, ale tutaj to plus. Bardzo się ucieszyłam, gdy w 2007 roku podano, że będziemy mogli oglądać Jimenę i Oscara z "Gorzkiej Zemsty" w nowej telenoweli. Polecam tę telenowelę wszystkim, którzy jej jeszcze nie widzieli, właśnie ze względu na nich. To oni ciągną tę telenowelę w górę, bo reszta postaci jest raczej słaba (no, może Barbara jeszcze daje radę - dobra villana). Warto zobaczyć Paolę Rey w potrójnej roli. Entrada super, moim zdaniem najlepsza od Telemundo. Finał zaskakujący i ze zwrotami akcji, podobał mi się. Co do ewentualnych innych remaków kiedyś - to nie wiem, byłoby miło zobaczyć kiedyś taki remake, chociaż na razie nie widzę nikogo, kto mógłby zagrać odpowiedników postaci z tej telenoweli. Chyba wolałabym dostać "La mujer en el espejo 2", tak jak niedawno zrobiono to z "Pasión de Gavilanes 2".
ObrazekObrazek
✓ Zweryfikowany
Fan telenowel
Przyjaciel
Tematy: 0
Polubił;: 7 razy
Otrzymał polubień: 5 razy
PrzyjacielWidz Premierowy
✦ Centrum Mundo
✓ Zweryfikowany
Fan telenowel
Przyjaciel
Oglądałam ją kilka lat temu, ale raczej do niej nie wrócę. Początek był obiecujący, ale potem trochę za bardzo poniosła ich wyobraźnia.
Początkujący widz
Tematy: 6
Otrzymał polubień: 3 razy
Widz Premierowy
✦ Centrum Mundo
Awatar użytkownika
Początkujący widz
Może trochę przesadzono z potrójną rolą Paoli. Jako Baritza była bardzo ekspresyjna i bez przerwy pojawiały się nowe intrygi. Za to wątek Marcosa i Juliany bardzo mi się podobał - tzn. sposób, w jaki pokazano, jak Marcos powoli i nieświadomie zakochuje się w Julianie.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
✓ Zweryfikowany
Początkujący widz
Tematy: 2
Polubił;: 3 razy
Otrzymał polubień: 6 razy
Widz Premierowy
✦ Centrum Mundo
Awatar użytkownika
✓ Zweryfikowany
Początkujący widz
Zastanawiam się, dlatego oglądałam to 2x 😅 Może to tylko duet Paoli i Juana Baptisty mnie przekonał, bo fabuła była wręcz kosmiczna. Barbara to wcielone zło, a Juliana to taka sierotka bojąca się własnego cienia. Rozumiem, że niezależnie od czasów, w których żyjemy uroda ma w jakimś stopniu znaczenie, ale największą siłę mamy wierząc w siebie. Kibicowałam Julianie, gdy coraz bardziej otwierała się na miłość i gdy wreszcie zmierzyła się ze swoimi wrogami. Przy tak postrzelonej matce i tak zachowała w sobie dużą wrażliwość i ciepło.
✓ Zweryfikowany
Rozgadany widz
Tematy: 43
Otrzymał polubień: 19 razy
Miłośnik Intryg
✦ Centrum Mundo
✓ Zweryfikowany
Rozgadany widz
Ja muszę wrócić do oglądania tej telenoweli, słyszałem bardzo dobre opinie, że telenowela była dobra i że była chemia między głównymi bohaterami i że świetnymi postaciami antagonistycznymi były Xiomara i Barbara.
Oglądam: Zbuntowani , W Obronie Honoru, Tajemnice pocałunķów, Seniora, Domenica Montero
✓ Zweryfikowany
Rozgadany widz
Tematy: 30
Polubił;: 22 razy
Otrzymał polubień: 23 razy
Miłośnik Intryg
✦ Centrum Mundo
✓ Zweryfikowany
Rozgadany widz
Z tego co pamiętam to obejrzałam może kilka pierwszych odcinków w telewizji, i nawet wydawała mi się ciekawa, i nie raz mam ją w planach obejrzeć, ale jakoś cały czas spada na dalszy plan.
Aktualnie oglądam
Duch Eleny / El Fantasma de Elena (2010)
✓ Zweryfikowany
Fan telenowel
Tematy: 2
Polubił;: 3 razy
Otrzymał polubień: 8 razy
Widz Premierowy
✦ Centrum Mundo
✓ Zweryfikowany
Fan telenowel
Oglądałam, i bardzo mi się podobała, proci z Gorzkiej zemsty tylko w innej histori bardziej "magicznej" chętnie kiedy jeszcze raz do tej historii wrócę - ciekawe czy po latach będzie równie mocno mi się podobać :)
Princesa1993
Princesa1993
Re: Kobieta w lustrze / La mujer en el espejo (2004-2005)

Post autor: Princesa1993 »

Bardzo piękna telenowela. Paola Rey doskonale wcieliła się w rolę brzydkiego kaczątka i pięknej kobiety. Choć lubiłam Maritze to Juliana i Marcos byli dla siebie stworzeni. Tutaj Juan alfonso babtista podobał mi się w roli Marcosa.
✓ Zweryfikowany
Fan telenowel
Tematy: 0
Polubił;: 35 razy
Otrzymał polubień: 8 razy
Widz Premierowy
✦ Centrum Mundo
✓ Zweryfikowany
Fan telenowel
Pamiętam że oglądałam ja tylko troszkę wtedy w tamtych latach kiepsko odbierał mi puls.Duet Baptista Rey był jak zawsze dobry.Ogladalam ich wcześniej w gorzkiej zemście i to byli moi ulubieńcy.Pamietam że bardzo chciałam taki mieć makijaż jak Paola jako Maritza.
✓ Zweryfikowany
Fan telenowel
Tematy: 1
Polubił;: 1 raz
Otrzymał polubień: 15 razy
Widz Premierowy
✦ Centrum Mundo
✓ Zweryfikowany
Fan telenowel
Nie oglądałam jeszcze....Ale chyba się wkrótce skusze, ponieważ czytałam opinie i recenzje i muszę przyznać że scenariusz jest całkiem ok....😉
✓ Zweryfikowany
Początkujący widz
Polubił;: 1 raz
Otrzymał polubień: 5 razy
Widz Premierowy
✦ Centrum Mundo
✓ Zweryfikowany
Początkujący widz
Pamiętam, jak zaczęłam oglądać to mega mi się podobał makijaż Maritzy, a głównie oczu. I sama chciałam taki mieć.
A ogólnie jeśli chodzi o telkę to fajna. Ciekawa obsada. Paola Rey bardzo fajnie zagrała rolę brzydkiej Juliany i pięknej Maritzy.
Choć jak ktoś pisał, ta trzecia rola Baritzy i zmiany była lekko przesadzona moim zdaniem.
Ogólnie polecam telkę do obejrzenia.
✓ Zweryfikowany
Wspiera MundoNovelas
Fan telenowel
Polubił;: 5 razy
Otrzymał polubień: 22 razy
Widz Premierowy
✦ Centrum Mundo
✓ Zweryfikowany
Wspiera MundoNovelas
Fan telenowel
Super entrada. Unikatowa historia. Chyba nawet nie zrobili nigdy remaku.
Fan telenowel
ODPOWIEDZ