Witamy na MundoNovelas - Kliknij, aby się zarejestrować
📢 Drogi Użytkowniku! Zanim zapytasz „Jak oglądać odcinki?”, zapoznaj się z Regulaminem Forum — znajdziesz tam wszystkie potrzebne informacje.
Fan telenowel
Ostatnia aktywność: -
Tematy: 43
Polubił;: 0
Otrzymał polubień: 17 razy
Widz Premierowy
✦ Centrum Mundo
Fan telenowel
Gabriel Soto

Post autor: Basienka38 »

Gabriel Soto, właśc. Gabriel Soto Borja-Díaz[1] (ur. 17 kwietnia 1975 w mieście Meksyk) – meksykański aktor.
Urodził się i wychował w mieście Meksyk[2]. W okresie jego dzieciństwa, jego matka Elisa Díaz Lombardo popełniała samobójstwo, a ojciec, Francisco Soto-Borja Anda, wciągnięty był do kilku nieprawych interesów[3]. Mimo to najlepszy przyjaciel matki dbał o niego, lecz zmarł[4]. Jako dziecko często podróżował, mieszkając i studiując zarówno w McAllen w Teksasie, jak i w Dublinie w Irlandii[4]. Pobyt w Dublinie pozwolił mu odwiedzić Rzym, Włochy i papieża Jana Pawła II[4]. Podczas nauki w Edron Academy w mieście Meksyk otrzymał stypendium[4]. Następnie podjął studia na wydziale ekonomii na Uniwersytecie Harvarda w Cambridge[5]. Studiował w Centrum Edukacji Artystycznej (CEA) Televisy[3].
✓ Zweryfikowany
Fan telenowel
Tematy: 1
Polubił;: 1 raz
Otrzymał polubień: 15 razy
Widz Premierowy
✦ Centrum Mundo
✓ Zweryfikowany
Fan telenowel
Re: Gabriel Soto

Post autor: Magdalena »

To jeden z moich ulubionych aktorów, zwłaszcza po teenoqeli Przyjaciółki i rywalki......Dla mnie praktycznie nieceniony.....🙂
✓ Zweryfikowany
Fan telenowel
Tematy: 2
Polubił;: 3 razy
Otrzymał polubień: 8 razy
Widz Premierowy
✦ Centrum Mundo
✓ Zweryfikowany
Fan telenowel

Post autor: anika86 »

Ja również Gabriela kojarze6 przede wszystkim po roli z Przyjaciółek i rywalek :) był najlepszy :) oglądałam z nim (nie całą) ukryta miłość a w planie mam jeszcze Rywalkae od serca
Początkujący widz
Polubił;: 11 razy
Widz Premierowy
✦ Centrum Mundo
Początkujący widz

Post autor: Justa1993 »

W Rywalce do serca jest Protem palantem 🤣

Dla mnie Soto miał rolę życia w 2014 kiedy to wystąpił w Yo no creo en los hombres. Był Protem marzenie. Świetny scenariusz i równie dobre aktorstwo.
✓ Zweryfikowany
Fan telenowel
Przyjaciel
Tematy: 0
Polubił;: 7 razy
Otrzymał polubień: 5 razy
PrzyjacielWidz Premierowy
✦ Centrum Mundo
✓ Zweryfikowany
Fan telenowel
Przyjaciel

Post autor: Dorotka »

No niestety, jako Alonso w "Rywalce od serca" niespecjalnie dał się lubić. Ale to nie wina jego gry, tylko tak mu napisano rolę.
✓ Zweryfikowany
Zakręcony na telkach
Tematy: 33
Polubił;: 175 razy
Otrzymał polubień: 25 razy
Miłośnik Intryg
✦ Centrum Mundo
✓ Zweryfikowany
Zakręcony na telkach

Post autor: Alma123 »

Ogólnie fajny dobry aktor .
Dużo telek obejrzałam z nim, lubię go
Początkujący widz
Polubił;: 11 razy
Widz Premierowy
✦ Centrum Mundo
Początkujący widz

Post autor: Justa1993 »

Dorotka pisze: ↑śr sty 14, 2026 9:30 pm No niestety, jako Alonso w "Rywalce od serca" niespecjalnie dał się lubić. Ale to nie wina jego gry, tylko tak mu napisano rolę.
Ja coś kiedyś słyszałam, że nie było mu po drodze z Aną Layevską i dlatego zmieniono scenariusz, żeby Lorena została z Ernestem (Jorge Avarena). Ale ile w tym prawdy to nie wiem ;)
Początkujący widz
Otrzymał polubień: 4 razy
Nowicjusz Telenowel
✦ Centrum Mundo
Początkujący widz

Post autor: aenka9494 »

Jego kojrze z przyjaciółki i rywalki jako brzydala który zamienił się w księcia

Też lubialam jego role w Vino Del Amor i Ukryta Miłość
Fan telenowel
Tematy: 43
Otrzymał polubień: 17 razy
Widz Premierowy
✦ Centrum Mundo
Fan telenowel

Post autor: Basienka38 »

A dla mnie on obojętny. W telkach mi nie przeszkadza. Trochę ich z nim oglądałam.
✓ Zweryfikowany
Fan telenowel
Widz Premierowy
✦ Centrum Mundo
✓ Zweryfikowany
Fan telenowel

Szczerze powiem, nie mogę doczekać się jego najnowszej telki Televisy Corazon de oro......Z tą obsada może być ciekawa.....Czas pokaze😉
Awatar użytkownika
✓ Zweryfikowany
Legenda telenowel
Moderator Przyjaciel Uploader
Tematy: 76
Polubił;: 75 razy
Otrzymał polubień: 54 razy
Wsparł ForumGrafikUploader
Pokaż wszystkie medaleZwiń medale+3
Wszystkie medale (6)
Wsparł ForumGrafikUploaderPrzyjacielStrażnik ForumKról Emocji
✦ Centrum Mundo
Awatar użytkownika
✓ Zweryfikowany
Legenda telenowel

Post autor: Peligrosa »

Gabriel Soto to aktor, który na pierwszy rzut oka wpisuje się w klasyczny schemat „telenowelowego amanta”, ale moim zdaniem na tym jego atuty trochę się kończą. Owszem, ma prezencję i dobrze wygląda na ekranie, jednak jeśli chodzi o grę aktorską, często wydaje się dość powtarzalny.

W wielu produkcjach mam wrażenie, że gra bardzo podobne postacie i nie wnosi do nich nic szczególnie nowego. Brakuje im większej głębi emocjonalnej i różnorodności – czasami jego gra wydaje się trochę sztywna i przewidywalna.

Nie twierdzę, że jest złym aktorem, ale zdecydowanie są inni w jego branży, którzy potrafią bardziej zaskoczyć i przyciągnąć uwagę czymś więcej niż tylko wyglądem.
Obrazek
Aktualnie oglądam
KassandraSin pecado concebido - 2001Corazon Salvaje / Dzikie serce 1993
✓ Zweryfikowany
Zakręcony na telkach
Tematy: 33
Polubił;: 175 razy
Otrzymał polubień: 25 razy
Miłośnik Intryg
✦ Centrum Mundo
✓ Zweryfikowany
Zakręcony na telkach

Post autor: Alma123 »

Ni o Gabriel Soto pwrócił do nas w Corason del Oro. Jak go ocen iacie w tej roli.
Miom zdaniem gra dobrze.
Awatar użytkownika
✓ Zweryfikowany
Legenda telenowel
Wszystkie medale (6)
✦ Centrum Mundo
Awatar użytkownika
✓ Zweryfikowany
Legenda telenowel

Obsada „Corazón de oro” zaskakuje Gabriela Soto w jego urodziny

Podczas kręcenia telenoweli „Złoty blask” część obsady zaskoczyła Gabriela Soto balonami i tortem z okazji jego urodzin

17 kwietnia Gabriel Soto świętował swoje urodziny w bardzo szczególny sposób wraz z obsadą telenoweli „Corazón de oro”.

Pod koniec zdjęć do filmu „Corazón de oro” Gabriel Soto skończył 51 lat, więc ekipa produkcyjna i część obsady melodramatu zaskoczyli go balonami i tortem.

Spotkanie odbyło się w Forum 10 Televisa San Ángel, gdzie Mayrín Villanueva, Moisés Peñaloza, Juan Pablo Gil, Mariazel, Andrea Rossell, María Rocío García i Ligia Uriarte czekali, aby zaśpiewać mu „Las Mañanitas”.

Ale niespodzianki na tym się nie skończyły. Gabriel Soto podzielił się na Instagramie prezentami, które otrzymał w swojej garderobie.

„Jaka to radość wejść do garderoby i zobaczyć ten przemyślany prezent od moich kolegów Juana Pablo, Ligii i Rocío. Kocham was wszystkich” – powiedział aktor, prezentując swoje prezenty.
Po spotkaniu z obsadą Gabriel Soto podzielił się kilkoma słowami na portalach społecznościowych „TU Prensa”, dziękując wszystkim za wiadomości, które otrzymał w tym wyjątkowym dniu.

„Chciałbym wam wszystkim podziękować za życzenia urodzinowe i wyrazy współczucia, które dziś składam. Czuję się bardzo wdzięczny, bardzo zaszczycony, bardzo wyjątkowy; więc dziękuję wam bardzo, bardzo” – powiedział Soto.
Obrazek
Obrazek

Źródło Las Estrellas
Obrazek
Aktualnie oglądam
✓ Zweryfikowany
Wspiera MundoNovelas
Początkujący widz
Nowicjusz Telenowel
✦ Centrum Mundo
✓ Zweryfikowany
Wspiera MundoNovelas
Początkujący widz

Post autor: Sisek1980 »

Kurczę ja za nim nie przepadam, nie podoba mi się wizualnie. W miarę podoba mi się w corazon de oro i w caer en tentacion
✓ Zweryfikowany
Fan telenowel
Przyjaciel
Otrzymał polubień: 5 razy
PrzyjacielWidz Premierowy
✦ Centrum Mundo
✓ Zweryfikowany
Fan telenowel
Przyjaciel

Post autor: Dorotka »

A co słychać w jego życiu prywatnym? Z kim o n teraz jest? Bo swego czasu głośno było o burzliwym rozstaniu Soto z żoną i to jakoś krótko po ślubie, który wzięli po latach życia na kocią łapę. Rzucił ją na jakiejś młodej aktorki, ale nie pamiętam już dla której. Są razem? A może zamienił ją już na nową?
✓ Zweryfikowany
Fan telenowel
Widz Premierowy
✦ Centrum Mundo
✓ Zweryfikowany
Fan telenowel

Gabriela poznalam dzięki telenoweli Amigos i rivales, która oglądałam kilkanaście lat temu.....Wzbudził moje zainteresowanie, podobnie jak sama telka....Wystąpiło tam wielu znanych aktorów, np Michelle Vieth, Arath del Torre z antagonistucznym udziałem Joany Benedek......😇 Jednak główne zainteresowanie wzbudziły we mnie nieźle widoki oraz Gabriel, który w pierwszej części telki był jakby oszpecony, lecz już w dalszych odc został odmieniony nie do poznania.....To było zaskakujące.....🥰🥰🥰
✓ Zweryfikowany
Wspiera MundoNovelas
Fan telenowel
Polubił;: 5 razy
Otrzymał polubień: 22 razy
Widz Premierowy
✦ Centrum Mundo
✓ Zweryfikowany
Wspiera MundoNovelas
Fan telenowel

Post autor: mikoxp »

Gabriel Soto to aktor wielu świetnych ról. Przymierzam się do Monteverde z jego udziałem. Nie wszystkie telenowele z nim mnie przekonały, ale jedno trzeba mu oddać — zawsze gra bardzo dobrze i potrafi wyciągnąć nawet słabszą historię 😊
Fan telenowel
Otrzymał polubień: 1 raz
Nowicjusz Telenowel
✦ Centrum Mundo

Post autor: RenataDąbrowska »

No nie wiem ale nie jestem w stanie się do niego w żaden sposób przekonać , próbowałam z nim oglądać telki ale jedyne jakie z nim znoszę to te gdzie gra 2 a nie 1 skrzypce
✓ Zweryfikowany
Rozgadany widz
Tematy: 30
Polubił;: 22 razy
Otrzymał polubień: 23 razy
Miłośnik Intryg
✦ Centrum Mundo
✓ Zweryfikowany
Rozgadany widz

Post autor: Jefe »

Wiem, że Gabriel Soto to popularny aktor, ma sporo grono fanek, szanuję jego karierę, ale szczerze mówiąc po prostu to nie jest mój typ aktora jego uroda czy styl gry do mnie nie przemawiają. Moim głównym zarzutem jest brak wszechstronności Gabriela w większości telenowel według mnie gra niemal identycznie, przez co wydaje mi się, że każda jego postać zlewa się w jedną całość. Moim zdaniem brakuje mu głębi emocjonalnej.
Zamiast naturalnie odgrywać skomplikowane emocje często polega na tchy samych, wyuczonych gestach, co po pewnym czasie staje się to nudne.
Aktualnie oglądam
Duch Eleny / El Fantasma de Elena (2010)
✓ Zweryfikowany
Fan telenowel
Polubił;: 4 razy
Otrzymał polubień: 7 razy
Widz Premierowy
✦ Centrum Mundo
✓ Zweryfikowany
Fan telenowel

Post autor: Kwiatuszek XT »

Ogólnie fajny aktor dobrze się Jego oglądałam Jego w zaklęta miłość ,ścieżki miłość, ukryta miłość dla mnie spoko 😍
✓ Zweryfikowany
Fan telenowel
Polubił;: 35 razy
Widz Premierowy
✦ Centrum Mundo
✓ Zweryfikowany
Fan telenowel

Post autor: Wiolka363 »

No jego nie trzeba przedstawiać.Mozna lubić go bądź nie ale nie można odmówić że dobrze wykorzystal swoje 5 minut.Nadal jest rozchwytywany tak jak dawno temu.Znany że związku z Irina Baeva
.Myślę że jednak lepiej się prezentował z żoną Geraldine.
Otrzymał polubień: 0
Nowicjusz Telenowel
✦ Centrum Mundo

Post autor: Macabra345 »

Dorotka pisze: ↑ndz maja 10, 2026 8:32 pm A co słychać w jego życiu prywatnym? Z kim o n teraz jest? Bo swego czasu głośno było o burzliwym rozstaniu Soto z żoną i to jakoś krótko po ślubie, który wzięli po latach życia na kocią łapę. Rzucił ją na jakiejś młodej aktorki, ale nie pamiętam już dla której. Są razem? A może zamienił ją już na nową?

Swego czasu był w związku z Iriną Baevą, ale chyba już nie są razem.
Otrzymał polubień: 0
Nowicjusz Telenowel
✦ Centrum Mundo

Post autor: Macabra345 »

Ogólnie kilka telek z nim widziałam, zazwyczaj grał takiego poukładanego, szlachetnego , wielkodusznego bohatera. Wyrozumiały, pomocny itd. Nie pamiętam by grał antagonistę. Znośny jest. Nie za cukierkowy, przynajmniej w telach, które oglądałam.
Awatar użytkownika
✓ Zweryfikowany
Legenda telenowel
Wszystkie medale (6)
✦ Centrum Mundo
Awatar użytkownika
✓ Zweryfikowany
Legenda telenowel

Gabriel Soto przerywa milczenie, gdy zostaje zauważony z kobietą: Czy ma nowy romans?

Aktora zapytano o jego status związku po tym, jak zauważono go z kobietą podczas wycieczki do Oaxaca, a on wyjaśnił, czy rozpoczyna nowy romans.
Gabriel Soto jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych aktorów w meksykańskiej telewizji . W swojej karierze wystąpił w popularnych telenoweli, takich jak „Amigas y rivales”, „Soltero con hijas”, a ostatnio „Monteverde”. Jednak oprócz kariery aktorskiej, uwagę fanów przykuło jego życie uczuciowe, głównie dzięki głośnym związkom z Geraldine Bazán i Iriną Baevą.
Aktor został niedawno zauważony w towarzystwie młodej kobiety podczas pobytu w Oaxaca. Zdjęcia wywołały spekulacje o możliwym nowym romansie, co skłoniło go do wyjaśnienia sytuacji.
Podczas krótkiego spotkania z mediami Gabriel Soto został zapytany o swój status związku i tożsamość kobiety, z którą niedawno go widziano.
Gabriel Soto nie potwierdził wcale, że jest to nowy związek; zapewnił wręcz, że jest to jedynie bliska przyjaźń.
"To ktoś, z kim wiele dzieliłem. Można mieć przyjaciół i iść na plażę albo gdziekolwiek indziej. To świetna przyjaciółka, dobra przyjaciółka."
Gabriel Soto odpowiada na pytanie, czy jest skłonny ponownie współpracować z Iriną Baevą: jego wypowiedź jest zaskakująca.
Wyraźnie zaznaczył, że ​​nie miałby żadnego problemu z publicznym wypowiadaniem się na temat związku romantycznego, gdyby przechodził przez ten etap życia.

"Gdybym był wyraźnie spełniony i szczęśliwy, to oczywiście bym o tym powiedział."
Choć zaprzeczył, jakoby na chwilę obecną miał partnerkę, aktor nie zamknął drzwi przed szansą na przyszłą miłość.

"Cóż, nie ma potrzeby mówić nie."

W wieku 51 lat Gabriel Soto doskonale wie, jakie cechy uważa za niezbędne w związku romantycznym. Aktor podkreślił, że jednym z najważniejszych aspektów jest spędzanie czasu z córkami, Elissą i Mirandą, z małżeństwa z Geraldine Bazán.
Zapytany o to, jakiego partnera chciałaby znaleźć, odpowiedziała:
"Że daje mi spokój, że daje mi ukojenie, że dopełnia mnie pod każdym względem. A przede wszystkim, żeby być szczęśliwym, prawda? Wierzę, że w życiu trzeba być szczęśliwym."

żródło lasestrellas
Obrazek
Aktualnie oglądam
Początkujący widz
Nowicjusz Telenowel
✦ Centrum Mundo
Początkujący widz

Post autor: agata1989 »

Pierwszy raz widziałam jego rolę w przyjaciółkach i rywalkach . No mega metamorfozę wtedy tam przeszedł. Myślę że potrafi zagrać różnorodnie ale powinien już czasami grać rolę troszkę dojrzalsze a nie takich amantów 😀
✓ Zweryfikowany
Wspiera MundoNovelas
Fan telenowel
Polubił;: 2 razy
Otrzymał polubień: 18 razy
Widz Premierowy
✦ Centrum Mundo
✓ Zweryfikowany
Wspiera MundoNovelas
Fan telenowel

Post autor: MileaMolly2025! »

Ja go oglądałam w Ukrytej miłości, Amor Dividido i teraz w Corazon de oro. Bardzo lubię go jako aktorka. Ma coś w sobie.
Początkujący widz
Otrzymał polubień: 3 razy
Nowicjusz Telenowel
✦ Centrum Mundo
Początkujący widz

Post autor: rafalblasz »

Gabriel Soto to jedna z najbardziej rozpoznawalnych twarzy meksykańskich telenowel, łącząca karierę modela i aktora. Karierę zaczynał jako model oraz reprezentant Meksyku w konkursie Mister World 1996 (zajął 2. miejsce), a także członek zespołu muzycznego Kairo. Często oceniany jako aktor o stałym, przewidywalnym wachlarzu emocjonalnym, który opiera swój sukces głównie na charyzmie, aparycji i sprawdzonym schemacie postaci.
Awatar użytkownika
✓ Zweryfikowany
Początkujący widz
Polubił;: 3 razy
Otrzymał polubień: 6 razy
Widz Premierowy
✦ Centrum Mundo
Awatar użytkownika
✓ Zweryfikowany
Początkujący widz

Post autor: Arlecia1988 »

Moje pierwsze spotkanie z nim to Przyjaciółki i rywalki, gdzie zagrał Ulissesa. Bardzo czekałam na jego magiczną przemianę 😃 Później podobał mi się w Rywalce od serca, choć telenowela nie porwała. Cieszę się, że wyzdrowiał i na nowo cieszy się życiem ☺️
ODPOWIEDZ