Witamy na MundoNovelas - Kliknij, aby się zarejestrować
📢 Drogi Użytkowniku! Zanim zapytasz „Jak oglądać odcinki?”, zapoznaj się z Regulaminem Forum — znajdziesz tam wszystkie potrzebne informacje.
✓ Zweryfikowany
Rozgadany widz
Ostatnia aktywność: -
Tematy: 295
Polubił;: 10 razy
Otrzymał polubień: 34 razy
Miłośnik Intryg
✦ Centrum Mundo
✓ Zweryfikowany
Rozgadany widz
Kobieta Judasz / La Mujer de Judas (2002)
Kraj: WenezuelaRok: 2002Produkcja: RCTVKanał: Zone RomanticaOdcinki: 126
Fabuła
Główna bohaterka telenoweli, Gloria, studiuje w szkole filmowej. Tematem jej pracy dyplomowej jest sprawa morderstwa sprzed 20 lat, kiedy został zamordowany ksiądz Sebastian z miasteczka Carora. O zabójstwo, z zimną krwią, oskarżona została Altagracia del Toro, spadkobierczyni winnic del Toro, nazwana przez dziennikarzy Kobietą Judaszem. Nigdy się nie przyznała do winy, jednak została skazana na 20 lat więzienia. Kiedy Altagracia wychodzi na wolność, legenda Kobiety Judasza wraca na łamy prasy. W miasteczku Caror wybucha lęk i panika, gdy zostaje popełnione kolejne morderstwo. W godzinie zbrodni pojawia się tajemnicza kobieta w ślubnej sukni. Plany Glorii komplikują się, gdy poznaje obecnego szefa winnic del Toro, Salomona Vaismana. Początkowo chce on pomóc Glorii, ale odwraca się od niej, gdy do winnic przyjeżdża Altagracia. Chce udowodnić swoje prawo do ziemi i tłoczni win.
Obsada
Astrid Carolina Herrera jako Altagracia del Toro
Chantal Baudaux jako Gloria Leal
Juan Carlos García jako Salomón Vaisman
Luis Gerardo Núñez jako Marcos Rojas Paul
Gledys Ibarra jako Marina Batista
Julie Restifo jako Joaquina Leal („Juaca”)
Javier Vidal jako Ludovico Agüero del Toro
Dora Mazzone jako Chichita Agüero del Toro
Fedra López jako Ricarda Araujo
Kiara jako Laura Falcón
Mirela Mendoza jako Emma Brandt
Obrazek

Tytuł oryg.: La Mujer de Judas
Kraj prod.: Wenezuela
Rok prod.: 2002
Wytwórnia: RCTV
Ilość odcinków: 126
Emisja: Zone Romantica

Fabuła:
Główna bohaterka telenoweli, Gloria, studiuje w szkole filmowej. Tematem jej pracy dyplomowej jest sprawa morderstwa sprzed 20 lat, kiedy został zamordowany ksiądz Sebastian z miasteczka Carora. O zabójstwo, z zimną krwią, oskarżona została Altagracia del Toro, spadkobierczyni winnic del Toro, nazwana przez dziennikarzy Kobietą Judaszem. Nigdy się nie przyznała do winy, jednak została skazana na 20 lat więzienia. Kiedy Altagracia wychodzi na wolność, legenda Kobiety Judasza wraca na łamy prasy. W miasteczku Caror wybucha lęk i panika, gdy zostaje popełnione kolejne morderstwo. W godzinie zbrodni pojawia się tajemnicza kobieta w ślubnej sukni. Plany Glorii komplikują się, gdy poznaje obecnego szefa winnic del Toro, Salomona Vaismana. Początkowo chce on pomóc Glorii, ale odwraca się od niej, gdy do winnic przyjeżdża Altagracia. Chce udowodnić swoje prawo do ziemi i tłoczni win.

Obsada:
Astrid Carolina Herrera jako Altagracia del Toro
Chantal Baudaux jako Gloria Leal
Juan Carlos García jako Salomón Vaisman
Luis Gerardo Núñez jako Marcos Rojas Paul
Gledys Ibarra jako Marina Batista
Julie Restifo jako Joaquina Leal („Juaca”)
Javier Vidal jako Ludovico Agüero del Toro
Dora Mazzone jako Chichita Agüero del Toro
Fedra López jako Ricarda Araujo
Kiara jako Laura Falcón
Mirela Mendoza jako Emma Brandt
✓ Zweryfikowany
Fan telenowel
Tematy: 2
Polubił;: 3 razy
Otrzymał polubień: 8 razy
Widz Premierowy
✦ Centrum Mundo
✓ Zweryfikowany
Fan telenowel
Oglądałam dwa razy :) świetna produkcja, tajemnicza, podejrzewałam kto może być tytułowa Kobieta Judaszem ale do samego końca liczyłam, że się mylę :) polecam warta obejrzenia
Awatar użytkownika
✓ Zweryfikowany
Fan telenowel
Tematy: 100
Otrzymał polubień: 20 razy
Widz Premierowy
✦ Centrum Mundo
Awatar użytkownika
✓ Zweryfikowany
Fan telenowel
Oglądałem wyrywkowo lata temu na Romantice, ale to była moja ulubiona telenowela <3
Żałuję, że Telemundo nigdy nie pokusiło się o własną wersję, bo swojego czasu byli pionierami w takich historiach :-D
Oglądane telenowele: Lobo, morir matando (14/70), Órfãos da Terra (3/90), Orgulho e Paixão (1/100)
✓ Zweryfikowany
Fan telenowel
Przyjaciel
Tematy: 0
Polubił;: 7 razy
Otrzymał polubień: 5 razy
PrzyjacielWidz Premierowy
✦ Centrum Mundo
✓ Zweryfikowany
Fan telenowel
Przyjaciel
To ja zupełnie nie ogarnęłam fenomenu tej telki. Chyba nie moje klimaty, zdecydowanie wolę te bardziej romantyczne historie.
Awatar użytkownika
✓ Zweryfikowany
Fan telenowel
Tematy: 100
Otrzymał polubień: 20 razy
Widz Premierowy
✦ Centrum Mundo
Awatar użytkownika
✓ Zweryfikowany
Fan telenowel
Historia była mroczna, no i intrygująca zagadka - kto jest tytułową Kobietą Judaszem :cool:
Oglądane telenowele: Lobo, morir matando (14/70), Órfãos da Terra (3/90), Orgulho e Paixão (1/100)
ODPOWIEDZ